teknolojiuzmani
FD Üye

Kuru Köfte (Sumaklı Soğan İle) Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kıyma
- 1 su bardağı galeta unu / ekmek içi
- 1 soğan
- 1 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı un
- 3 küçük mor soğan
- 1/2 (yarım) limon
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Zeytinyağ
Kuru Köfte (Sumaklı Soğan İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte için; soğanı rendeliyoruz. Daha sonra ekmek içi yumurta baharatları karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.
- Kıymayı da ekleyerek yoğuruyoruz lakin maydanozları yoğurmuyoruz.
- Kıymamızı dinlenmesi için 15 dk dolaba kaldırıyoruz.
- Dinlenen köfte harcımıza ince kıydığımız maydanozları ekliyoruz ve tekrar yoğuruyoruz.
- Harcımızdan büyük modüller alarak yassı haller veriyoruz.
- 2 yemek kaşığı unu bir kaseye alarak köftelerimizi una buluyoruz.
- Buzluğa alarak 15 dk daha dinlendiriyoruz.
- Çok kızgın olmayan yağda önlü gerili kızartıyoruz. Afiyet olsun.
- Sumaklı soğan için; soğanları yarım ay halinde kesiyoruz.
- Limonumuzu sıkıyoruz. Tuzu sumağı ve yağı ekleyerek yoğuruyoruz. Afiyet olsun ????