Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuru Madımak Kavurması

Kuru Madımak Kavurması

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Kuru Madımak Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gr kuru madımak (büyük bir kase)
  • 1 adet kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 adet kapya biber ️
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı iri bulgur (Daha fazla da konabilir)
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yeteri kadar tuz
  • 3 bardak sıcak su (Ispanak üzere kolay pişmediği için biraz fazla su istiyor)
Üzeri için
  • 1 kase süzme yoğurt

Kuru Madımak Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Sevgili dünürüm halise hanımın sivas ‘tan getirdiği madımakları pişirdim. Nitekim çok hoş bir atıştırmalık oldu. Denemelisiniz.
  1. Önce madımakları yarım saat kadar suda bekletelim. Tel süzgeçten geçirip güzelce yıkayalım.
  2. Diğer taraftan julyen kesilmiş soğanı, havucu ve sarımsağı zeytinyağında soteleyelim.
  3. Salça ve biberleri ek edelim. Biraz daha çevirelim.
  4. Madımakları koyup bir müddet kavuralım.
  5. Bulguru ve sıcak suyu ekleyip karıştıralım. Tuz ve şekerini ayarlayalım. Suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Acı seviyorsanız biraz pul biber koyabilirsiniz.
  7. Çok lezzetli oldu ve iki kişi bir anda bitiriverdik. Teşekkürler halise hanım. ????????????Sarmısaklı yahut sade yoğurtla yiyebilirsiniz.Afiyet olsun.
#gulbinskitchen #kurumadımakkavurması #değişiklezzetler #sunum #yoreseltatlar #anneelinden #enfesyemeklerim #aksamanepişirsem #afiyetolsun.

Kuru Madımak Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Madımak Tarifi İçin Malzemeler *1 kg madımak *2 adet kuru soğan *150 gr pastırma *1 yemek kaşığı biber salçası *1 yemek kaşığı domates salçası *3 diş sarımsak *1 yemek kaşığı tereyağı *Sıvı yağ *Tuz *Karabiber *Pulbiber Madımak Tarifi Yapılışı 1 *Öncelikle madımakları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Şifa Deposu Klâsik Kuru Madımak Yemeği ( Sivas Yöresi) Tanımı İçin Gereçler 2 kase dolusu kuru madımak1 adet orta soğan2 yemek kaşığı sıvı yağ1,5 yemek kaşığı salça2 yemek kaşığı bulgur1 tatlı kaşığı tuz1,5 çay kaşığı kimyon5 su bardağı su Şifa Deposu Klasik Kuru Madımak Yemeği ( Sivas Yöresi)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Kaburgalı Madımak Tarifi İçin Malzemeler *Yarım kilo madımak *56 tane etli kaburga kemiği *Yarım yemek kaşığı salça *1 tane kuru soğan *3 yemek kaşığı pilavlık bulgur *3 diş sarımsak *Tuz *Kimyon *Pul biber *1 yemek kaşığı tereyağ *Yarım çay bardağı* az sıvı yağ Kaburgalı Madımak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Lavaşta Madımak Tarifi İçin Malzemeler *Yazdan dolaba konulmuş ya da kurutulmuş madımak *1*fincan bulgur *4 dilim sucuk *1 orta boy kuru soğan *5 yemek kaşığı sıvı yağ *1 kase yoğurt *Pul biber *Tuz Lavaş için: *5 su bardağı un *2 su bardağı su *Tuz *Yarım su bardağı süt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Kuru Patlıcan Kavurması Tarifi İçin Malzemeler 1 kase dolusu kuru patlıcan2 adet yeşil biber1 adet kapya biber1 adet kuru soğan2 diş sarımsak1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası4 yemek kaşığı zeytinyağBir tutam maydanozTuzPul biber, karabiber, kimyon Üzeri için; 1 kase...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,320Kullanıcılar
UnusSon üye
Üst Alt