teknolojiuzmani
FD Üye
Kuru Madımak Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gr kuru madımak (büyük bir kase)
- 1 adet kuru soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 2 adet kapya biber ️
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı iri bulgur (Daha fazla da konabilir)
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yeteri kadar tuz
- 3 bardak sıcak su (Ispanak üzere kolay pişmediği için biraz fazla su istiyor)
- 1 kase süzme yoğurt
Kuru Madımak Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sevgili dünürüm halise hanımın sivas ‘tan getirdiği madımakları pişirdim. Nitekim çok hoş bir atıştırmalık oldu. Denemelisiniz.
- Önce madımakları yarım saat kadar suda bekletelim. Tel süzgeçten geçirip güzelce yıkayalım.
- Diğer taraftan julyen kesilmiş soğanı, havucu ve sarımsağı zeytinyağında soteleyelim.
- Salça ve biberleri ek edelim. Biraz daha çevirelim.
- Madımakları koyup bir müddet kavuralım.
- Bulguru ve sıcak suyu ekleyip karıştıralım. Tuz ve şekerini ayarlayalım. Suyunu çekene kadar pişirelim.
- Acı seviyorsanız biraz pul biber koyabilirsiniz.
- Çok lezzetli oldu ve iki kişi bir anda bitiriverdik. Teşekkürler halise hanım. ????????????Sarmısaklı yahut sade yoğurtla yiyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Kuru Madımak Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı