Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuru Mantı

Kuru Mantı
0
33

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
kuru-manti.jpg

Kuru Mantı Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 2,5 kg un
  • Yaklaşık 1 litre kadar oda ısısında su
  • 3 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı harç için
  • 1 kg kıyma
  • 3 kuru soğan
  • Tuz, karabiber
Aralarına sürmek için
  • 200 gram katıyağ
  • 2 su bardağı sıvı yağ

Kuru Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Unu yoğurma kabına ekleyip tuz ile karıştıralım. Azar azar su ilavesi ile ele yapışmayan hamur tutalım. Üzerine nemli bez örtüp en az 15-20 dk dinlendirelim.
  2. Kuru soğanları ince ince küçük küçük doğrayalım. Kıyma ve diğer malzemeler ile birlikte güzelce yoğuralım.
  3. Katı yağı eritip sıvı yağ ile karıştıralım.
  4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parça koparıp unlanmış zeminde tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
  5. Üzerine yağ sürüp bu şekilde üst üste 10 beze hazırlayalım.
  6. En sonuncusuna yağ sürmeyelim.
  7. Üst üste dizilmiş bezeleri oklava yardımı ile açarak büyütelim.
  8. Kare parçalar yapacak şekilde kesip ortalarına kıymalı harçtan koyalım.
  9. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine fırça yardımı ile yağ sürelim.
  10. Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi yapalım. 185 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
  11. Piştikten sonra sarımsaklı yoğurt hazırlayıp tekrar hemen fırına sürüp 2-3 dk daha pişirebilirsiniz yada tabaklarınızda sarımsaklı yoğurt döküp öylede yiyebilirsiniz ama orijinali sarımsaklı yoğurt ile birlikte pişirmektir.
Kuru Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt