Kuru Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2,5 kg un
- Yaklaşık 1 litre kadar oda ısısında su
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 1 kg kıyma
- 3 kuru soğan
- Tuz, karabiber
- 200 gram katıyağ
- 2 su bardağı sıvı yağ
Kuru Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu yoğurma kabına ekleyip tuz ile karıştıralım. Azar azar su ilavesi ile ele yapışmayan hamur tutalım. Üzerine nemli bez örtüp en az 15-20 dk dinlendirelim.
- Kuru soğanları ince ince küçük küçük doğrayalım. Kıyma ve diğer malzemeler ile birlikte güzelce yoğuralım.
- Katı yağı eritip sıvı yağ ile karıştıralım.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parça koparıp unlanmış zeminde tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
- Üzerine yağ sürüp bu şekilde üst üste 10 beze hazırlayalım.
- En sonuncusuna yağ sürmeyelim.
- Üst üste dizilmiş bezeleri oklava yardımı ile açarak büyütelim.
- Kare parçalar yapacak şekilde kesip ortalarına kıymalı harçtan koyalım.
- Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine fırça yardımı ile yağ sürelim.
- Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi yapalım. 185 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
- Piştikten sonra sarımsaklı yoğurt hazırlayıp tekrar hemen fırına sürüp 2-3 dk daha pişirebilirsiniz yada tabaklarınızda sarımsaklı yoğurt döküp öylede yiyebilirsiniz ama orijinali sarımsaklı yoğurt ile birlikte pişirmektir.