Kuru Meyveli Bal Kabağı Tatlısı (Rafine Şekersiz) Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 kg bal kabağı (iri doğranmış)
- 5 kuru incir (minik doğranmış)
- 2 yemek kaşığı kuru üzün
- 2 karanfil
- 1 çubuk tarçın
- 3 yemek kaşığı hurma pekmezi
- 1 çay bardağı sıcak su
- İri dövülmüş ceviz
- Tahin
Kuru Meyveli Bal Kabağı Tatlısı (Rafine Şekersiz) Tanımı Yapılışı
- Çok lezzetli, rafine şekersiz kabak tatlısı: bal kabağı, incir, üzüm, tarçın, karanfil tencereye konur.
- Hurma pekmezi bir çay bardağı sıcak su içinde eritilir.
- Tencereye dökülür 15 dk yumuşayana kadar (çatalla denetim edilip) pişirilir.
- Birinci sıcağı çıkınca kabak ve kuru meyveler tabağa konur.
- Üzerine tahin dökülür ve ceviz serpilir. Servis edilir. ????????.