elektronikci
FD Üye
Kuru Meyveli Havuçlu Bademli (Kış Keki) Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığının ucu ile karbonat
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 4 çay bardağı un dikkatli ekleyin
- 1 adet havuç
- 6 adet kayısı
- 1 çay bardağı iri çekilmiş badem
- 1 kahve fincanı kuş üzümü
- 1 kahve fincanı sarı üzüm
Kuru Meyveli Havuçlu Bademli (Kış Keki) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri derin bir kabın içersine alıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Un ve iç gereci hariç tüm gereçleri karıştıralım.
- Unu dikkatli ekleyerek ekleyerek olağan kekten biraz daha akışkan bir hamur yapalım.
- Havucu rendenin iri tarafıyla rendeleyelim sulanmaması için.
- Kayısıyı küçük doğrayıp iri çekilmiş badem ve öteki malzemeleride ek edip supatulayla karıştıralım.
- Yağladığımız kalıba kekimizi dökerek bitirelim kalıbı bir kaç kere tezgaha yavaşça vuralım.
- 190 derecede evvelden ısıtılmış fırında denetimli olarak pişiriyoruz kürdan testi yapmadan fırından çıkarmıyoruz.
- Keki fırından çıkarıp soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım ve servis yapalım afiyet olsun.