Kuru Meyveli Hoşaf (Komposto) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kuş üzümü
- 1 buçuk su bardağı kuru üzüm
- 14 tane kuru incir (minik doğranmış)
- 14 tane kuru kayısı (minik doğranmış)
- 4 tane karanfil
- 1 çubuk tarçın
- 14 su bardağı su (gerekirse eklenebilir)
- 1 buçuk su bardağı toz şeker (gerekirse eklenebilir bizim için yeterliydi)
Kuru Meyveli Hoşaf (Komposto) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Genişçe bir tencereye yıkayıp süzdüğümüz kuru meyveleri alalım.
- Üzerine karanfil ve tarçını ekleyelim .
- Suyunu dilerseniz birinci başta 12 bardak ekleyin isterseniz sevdiğiniz üzere yeniden ekleme yaparsınız .
- Tencereyi ocağa alalım kaynamaya başlayınca altını kısalım ,20 dk kadar kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alalım .
- Tarçını çıkartalım ,karanfili çıkartmadım isterseniz çıkarın .
- İçersine şekerini ekleyip karıştıralım erisin.
- Sonra oda ısısına gelince buzdolabında koruma edelim soğusun.
- Soğuyunca lezzeti daha bi oturur bakıp isterseniz şeker eklemesi yapabilirsiniz.
Kuru Meyveli Hoşaf (Komposto) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı