Kuru Meyveli Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 kase kuru kayısı
- 1 kase kuru incir
- 1 kase kuru üzüm
- 1 kase kuru elma kurusu
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kuru Meyveli Kek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Daha sonra süt ve sıvı yağ ekleyelim çırpmaya devam edelim.
- Bu karışımdan yarım su bardağı bir kenara ayıralım kek piştikten sonra üzerine sürmek için.
- Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek 5 dakika daha çırpılır .
- Sana yağ ve un sürülmüş kek kalıbında 180 derece fırında 35 dakika pişirilir.