Kuru Meyveli Kek Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı un
- 2 paket pakmaya kuru meyveli şekerleme
Kuru Meyveli Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak kek kalıbımızı yağlayıp unlayarak hazırlıyoruz.
- Akabinde yumurta ve toz şekeri mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra içerisine süt ve sıvı yağ ek ediyoruz.
- Spatula yardımıyla biraz karıştırıyoruz.
- Ve içerisine un, kabartma tozu ve vanilini elek yardımıyla eleyerek ilave ediyoruz.
- Tüm unu eledikten sonra spatulayla alttan üste hakikat karıştırıyoruz.
- Hamurumuz hazır olduktan sonra farklı bir kasede meyve kurularını ve unu birbirine karıştırıyoruz.
- Unlu meyve kurularını hamura ekledikten sonra güzelce karışana kadar karıştırıyoruz.
- Hamurumuzu kek kalıbına döküp 180⁰ fırında 30-35 dakika alt-üst ayarda pişiriyoruz.