bilgisayarci
FD Üye
Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram margarin
- 1 su bardağından biraz eksik toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Yarım su bardağı damla çikolata
- 1 avuç ceviz
- Portakal kabuğu
- Karışık kuru meyveler isteğe nazaran
- İncir kuru üzüm kayısı
Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak hamurumuza sırasıyla margarini koyuyoruz margarinin oda ısısında olmasına dikkat edelim şekeri ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Daha sonra yumurta kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra küçük küçük doğradığımız kuru meyveleri çikolatayı cevizi ekleyip karıştırıyoruz (Üzümleri de keselim yoksa hamurun içinde şişip büyüyor)
- Aldığı kadar un ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu ikiye bölüp uzun hal veriyoruz, streç sinemaya atıp buzlukta yarım saat bekletiyoruz.
- Daha sonra parmak kalınlığın da kesip 170 derece fırında denetimli halde pişiriyoruz.
- Biraz yumuşak olduğunda çıkarın bekledikçe sertleşiyor asla bayatlamayan çok hoş bir kurabiye tanımı şimdiden afiyet olsun.