Kuru Mısır Pilavı (Yanında Tavuk Baget Salata) Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı mısır
- 1 su bardağı pirinç
- Varsa konutta tavuk suyu yoksa tavuk bulyon
- 1 diş sarımsak
- 2 adet soğan
- Baharatlar ;karabiber, tuz
Kuru Mısır Pilavı (Yanında Tavuk Baget Salata) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mısırları yıkayıp tencereye alıyoruz.
- Tencereye bol ölçüde su dolduruyoruz haşlıyoruz .
- Suyu bittiğinde pişmemişse tekrardan su ekliyoruz.
- İçine ezilmiş sarımsak ,karabiber t,uz ve bulyon koyup uygunca haşladıktan sonra üstüne pirinçi döküyoruz.
- Orta ateş daha sonra kısık ateşte tabanı tutmasın diye karıştırıyoruz .
- Daha sonra başka bi tavaya 1 su bardağı sıvı yağ döküp üstüne üstüne yemeklik doğradığımız soğanları bi hoş kızartıp pilavın üstüne döküyoruz .
- Yanına tavuk salata yapıp afiyetle yiyoruz.
Kuru Mısır Pilavı (Yanında Tavuk Baget Salata) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı