bilgisayarci
FD Üye
Kuru Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- ️250 gram tereyağı oda sıcaklığında (Margarin de olur teremyağı tercih ediyorum)
- ️1 çay bardağı sıvı yağ
- ️1 adet yumurta (Sarısı üzerine sürmek için)
- ️1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- ️1 çay kaşığı mahlep
- ️1 çay kaşığı tuz
- ️1.5 tatlı kaşığı şeker
- ️1 paket kabartma tozu
- ️4 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Kuru Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ele yapışmayan epeyce yumuşak bir hamur yoğuralım ve üzerini streçle kapatıp, bir saat buzdolabında dinlendirelim.
- İstediğimiz üzere form verelim.
- Ayırdığımız yumurta sarısını hal verdiğiniz hamur üzerine sürelim.
- Çörekotu ve susam serpelim.
- 170 derece evvelden ısıtılmış alt üst ayarda tam ortada pişirelim.
- Pişirip soğuttuktan sonra buzluğa saklayabilirsiniz. Ağzı sıkı kapanan kavanozda 1 aya kadar bayatlamadan tüketebilirsiniz. Afiyet olsun????