
Kuru Patlıcan Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 8 adet kurutulmuş patlıcan
- 8 adet kurutulmuş biber
- Yarım limonun suyu
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
Kuru Patlıcan Biber Dolması Tanımı Yapılışı
- Tencereye su doldurularak kaynatılır ve kaynayan suyun içerisine atılan patlıcan ile biberler 5 dk sonunda yumuşadığında sudan çıkarılır.
- Daha sonra, bir tencerede yemeklik doğranmış soğan zeytinyağında öldürülür.
- Üzerine salçalar da eklenerek kokuları çıkana kadar kavrulur. Yeterlice yıkanmış pirinçler de üzerine ek edilerek biraz kavrulur.
- Baharatlar da eklenip, güzelce karıştırılır.
- Son olarak üzerine, kaynar su eklenerek, tencerenin kapağı kapatılarak ocağın altı kısılır.
- Suyunu çekene kadar, yaklaşık 10dk pişirilir.
- Birinci sıcağı çıkan pilav ile üzerinde biraz boşluk kalacak formda doldurulan patlıcan ve biberler derin bir tencereye dizilir.
- Dolmaların yarı hizasına gelecek kadar kaynar su koyularak, limon suyu da eklenir.
- Kapağı kapatılıp, su kaynayınca ocağın altı kısılır. Yaklaşık 30-35 dk sonunda, pirinçlerin pişmesi denetim edilerek hazır olduğunda ocaktan alınır.
- Pişerken ortada suyunun denetim edilmeli ve gerektiğinde su ek edilmelidir.