Kuru Patlıcan Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- Kuru patlıcan
- Kuru dolma biber
- Yaprak
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet büyük uzunluk kuru soğan
- Kuru nane
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
- Tuz
- Nar ekşisi (2 tatlı kaşığı)
- 2 diş sarimsak
- Maydanoz
- Zeytinyağ göz kararı
Kuru Patlıcan Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru patlıcanlar üzerine su konulup düdüklüde haşlanır.
- Sonradan üzerine biberler konulup birkaç dakika daha haşlanmaya bırakılır. (toplamda 15dk. )
- Soğanlar ince ince doğranıp zeytinyağ da kavrulur.
- Üzerine yıkanmış pirinçler eklenerek kavrulma süreci devam eder.
- Nar ekşisi,maydanoz ve sarımsak hariç baharatlar konur.
- Biraz daha kavurduktan sonra yarım su bardağı sıcak su eklenir.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekmesini bekliyoruz.
- Ocağın altını kapattıktan sonra rendelenmiş iki dış sarımsak,nar ekşisi ve ince doğranmış maydanozları ek edip karıştırıyoruz.
- Soğuyan biber ve patlıcanlara iç harcı dolduruyoruz.
- Tencerenin en altına patlıcanları üstüne biberleri ve en üste sarmaları dizip pişince tepsiye zıt çevirip sunum yaptım. Afiyet olsun.