Kuru Patlıcan Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1.5 yemek kaşığı kuru reyhan otu
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Yapılışı
- İç harcını kavurarak yapıyorum daha lezzetli oluyor.Pirinci ıslatalım. (20 dk bekletelim. ).
- Soğanları küçük küçük doğrayarak yağda kavuralım.
- Salçaları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Pirinci ekleyelim. Kısık ateşte 10 dk kavuralım.
- En son baharatları ekleyerek altını kapatarak dinlendirelim.
- 17 adet patlıcan doldurdum.
- Patlıcanları 5 dk haşladım.
- İçlerini doldurup 2 patlıcanı birbiri içine geçirerek tencereye dizdim.
- 1. 5 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek kısık ateşte 30 dk da pişirdim. (patlıcanlar pismezse su ek edebilirsiniz). Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.