Kuru Patlıcan Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 15-20 adet kuru patlıcan
- 300 gram pirinç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber, sumak
- Çokça nane
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Zeytinyağı
- Sıcak su
- Tuz
Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Yapılışı
- Patlıcanları kaynar suda haşlıyoruz yumuşayana kadar.
- Tavaya zeytinyağını ekleyip üzerine küçük doğradığımız soğanları ekleyip kavuruyoruz.
- Sonra salçaları ekleyip kavuruyoruz.
- Üzerine yıkadığımız pirinçleri ve baharatlarını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Sıcak suyunu ekleyip kapağını kapatıyoruz ve pirinçleri hafif yumuşatana kadar suyunu çekene kadar pişiriyoruz. (tamamen pişmeyecek)
- Patlıcanların ağızlarını bir parmak boş bırakacak halde sıkıştırmadan dolduruyoruz ve kapakları üst üste gelecek formda tencereye diziyoruz.
- Sosunu da hazırlayıp üzerine döküyoruz ve üstüne bir tabak kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Bol ekşili ve hafifçe tatlı bir acısı olan yemek.