Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 15 adet kuru patlıcan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağ
- 1 adet soğan
- 5 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 su bardağı sıcak su
- 5 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuruttuğunuz patlıcanları 3- 4 kez yıkayın.
- 25 dk kaynar suda haşladıktan sonra suyunu süzün.
- İç malzemesi için soğan ve sarımsakları robotta çekin.
- Ayçiçek yağı ile kavurun.
- Yıkanmış pirinçi ve tüm baharatları ekleyin.
- 3 dk kavurun ve ılımaya bırakın.
- Kuru patlıcanları içlerini doldurup tencereye yerleştirin.
- Pişirmek için salça sıcak su ve nar ekşisi ile sos hazırlayıp yaklaşık 45 dk pişirin.
Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı