Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuru Patlıcan Dolması

Kuru Patlıcan Dolması

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
kuru-patlican-dolmasi.jpg

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Kuru patlıcan bir miktar
  • 1 çay bardağı iri bulgur
  • 2 tane rendelenmiş kuru soğan
  • 1 tane rendelenmiş domates
  • 1 tane ince doğranmış sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
Sos için
  • 2 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bulgur hariç bütün malzemeleri zeytinyağında hafifçe kavurun ve bulguru da ilave ederek karıştırın, suyu ilave edin ve kısık ateşte bulgurlar suyu çekene kadar pişirin.
  2. Ocaktan alın ve ilk sıcaklığı gittikten sonra 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kuru nane ½ demet doğranmış maydanoz ½ demet doğranmış dereotu 2 tatlı kaşığı nar ekşisi (yoksa 1 tane limon suyu) ekleyerek iyice karıştırın.
  3. Tuz ve karabiber miktarını ayarlayabilirsiniz.
  4. Kuru patlıcanları sıcak suyun içinde yumuşayıncaya kadar bekletin ve suyunu süzerek bir tabağa alın.
  5. Hazırladığınız bulgurlu karışım ile kuru patlıcanları doldurun ama çok doldurmayın.
  6. Patlıcanların ağız kısmında bir miktar boşluk bırakın ve patlıcanın ağzını birleştirin.
  7. Doldurduğunuz patlıcanları tencereye dizin.
  8. Patlıcanların üstüne de ağırlık olması için ufak, düz bir tabak kapatın, böylece pişerken patlıcanların içindeki bulgurlar dışarı çıkmaz.
  9. 2 su bardağı su 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası iyice karıştırın ve tencereye dizdiğiniz patlıcanların üstüne ilave edin.
  10. Tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirin.
  11. Patlıcanlar yumuşayınca ocaktan alın, biraz dinlendirdikten sonra ılık ılık servis yapın. Bana göre daha lezzetli olduğu için bulgur kullandım, pirinçle de yapabilirsiniz, kıyma da ekleyebilirsiniz, sevdiğiniz tatlar ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt