bilgisayarci
FD Üye
![kuru-patlican-dolmasi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/10/kuru-patlican-dolmasi.jpg)
Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- Kuru patlıcan bir miktar
- 1 çay bardağı iri bulgur
- 2 tane rendelenmiş kuru soğan
- 1 tane rendelenmiş domates
- 1 tane ince doğranmış sivri biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 2 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulgur hariç bütün malzemeleri zeytinyağında hafifçe kavurun ve bulguru da ilave ederek karıştırın, suyu ilave edin ve kısık ateşte bulgurlar suyu çekene kadar pişirin.
- Ocaktan alın ve ilk sıcaklığı gittikten sonra 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kuru nane ½ demet doğranmış maydanoz ½ demet doğranmış dereotu 2 tatlı kaşığı nar ekşisi (yoksa 1 tane limon suyu) ekleyerek iyice karıştırın.
- Tuz ve karabiber miktarını ayarlayabilirsiniz.
- Kuru patlıcanları sıcak suyun içinde yumuşayıncaya kadar bekletin ve suyunu süzerek bir tabağa alın.
- Hazırladığınız bulgurlu karışım ile kuru patlıcanları doldurun ama çok doldurmayın.
- Patlıcanların ağız kısmında bir miktar boşluk bırakın ve patlıcanın ağzını birleştirin.
- Doldurduğunuz patlıcanları tencereye dizin.
- Patlıcanların üstüne de ağırlık olması için ufak, düz bir tabak kapatın, böylece pişerken patlıcanların içindeki bulgurlar dışarı çıkmaz.
- 2 su bardağı su 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası iyice karıştırın ve tencereye dizdiğiniz patlıcanların üstüne ilave edin.
- Tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirin.
- Patlıcanlar yumuşayınca ocaktan alın, biraz dinlendirdikten sonra ılık ılık servis yapın. Bana göre daha lezzetli olduğu için bulgur kullandım, pirinçle de yapabilirsiniz, kıyma da ekleyebilirsiniz, sevdiğiniz tatlar ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz. Afiyet olsun.