Kuru Patlıcan Kavurması Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı kuru patlıcan
- 1 tane kuru soğan
- 2 diș sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- Karabiber
- Tuz
Kuru Patlıcan Kavurması Tanımı Yapılışı
- Bir çay kaşığı tuz erittiğimiz sıcak suda patlıcanlarımızı 5 dakika bekletelim (ki acısı çıksın).
- Mühlet sonunda patlıcanları tuzlu sudan alarak ocakta kaynamakta olan suya atalım, yumuşayıncaya kadar kaynatalım.
- Suyunu süzüp beklemeye alalım.
- Tenceremizi ocağa alalım yağımızı koyalım, o ısınırken kuru soğanımızın kabuklarını soyup yıkayalım yemeklik doğrayalım ve kavuralım (sarımsakları ister kuru soğanla birlikte kavuralım ister yoğurda ekleyelim ben sarımsak sevmeyen olursa diye yoğurda ekledim)
- Salçamızı, baharatlarımızı ve tuzu ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- En son patlıcanlarımızı ve bir bardak sıcak suyumuzu ek ederek kapağını kapatalım 5-6 dakika pişirelim.
- Servis tabağına alalım, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim veee servise hazır ????.