Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi İcin Malzemeler İc harcı icin
*Zeytinyağı
*3 tane orta boy soğan
*2 buyuk sarımsak
*1 kucuk domates rendesi
*2 su bardağı pirinc
*2 tatlı kaşığı domates salcası
*2 tatlı kaşığı biber salcası
*12 (yarım) cay bardağı su
*2 tatlı kaşığı tuz
*3 tatlı kaşığı sumak
*1 cay kaşığı karabiber
*2 cay kaşığı pul biber
*3 tatlı kaşığı nane
*1 paket kuş uzumu
*Kuru biber ve patlıcan (42 adet kullandım)
Sosu
*Zeytinyağı
*3 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı domates salcası
*2 tatlı kaşığı sumak
*1 cay kaşığı karabiber
*1 cay kaşığı pul biber
*2 tatlı kaşığı nane
*Nar ekşisi
Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikler biberleri ve patlıcanları suda haşlayın
*Yumuşayınca suzgece alın Diğer tarafdan soğanı bol yağda kavurun domatesi salcaları ekleyin sonrasında pirinci ekleyin birazda pirincle karıştırın
*Yarım cay bardağı su ekleyip cekince baharatları ekleyin ve soğuması icin bekletin
*Yağı az ise ilave edin Baharatları ve salcayı kendi damak zevkisinize gore azaltabilir veya artırabilirsiniz
*İc harcımızdan cok olmayacak şekilde bibere ve patlıcana dolduralım yassı şekilde bastırınca icinden harc cıkmayacak
*Etli dolma gibi tamamını doldurmuyoruz
*Bu olculere gore 42 tane doldurdum ben
*Dolmalarınızı tencereye dizin Bir kapta sıcak suya tuzu karıştırın ve tencereye ekleyin
*Diğer taraftan sosu icin sarımsağı yağda kavurun sonra salca ve baharatları ekleyin
*Bir miktar su ilave edin ama cok değil (cok sulu olursa tencerenin dibine gecer Yani dolmaların uzerinde kalacak kıvamda olmalı)
*Pişmeye devam eden dolmaların uzerine sosunuzdan gezdirin Pişirme ve sos aşamasında ben yaklaşık 500 ml su kullandım Arasıra kontrol edin ve suyu azalmışsa ilave edin
Afiyet olsun
*Zeytinyağı
*3 tane orta boy soğan
*2 buyuk sarımsak
*1 kucuk domates rendesi
*2 su bardağı pirinc
*2 tatlı kaşığı domates salcası
*12 (yarım) cay bardağı su
*2 tatlı kaşığı tuz
*3 tatlı kaşığı sumak
*1 cay kaşığı karabiber
*2 cay kaşığı pul biber
*3 tatlı kaşığı nane
*1 paket kuş uzumu
*Kuru biber ve patlıcan (42 adet kullandım)
Sosu
*Zeytinyağı
*3 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı domates salcası
*2 tatlı kaşığı sumak
*1 cay kaşığı karabiber
*1 cay kaşığı pul biber
*2 tatlı kaşığı nane
*Nar ekşisi
Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikler biberleri ve patlıcanları suda haşlayın
*Yumuşayınca suzgece alın Diğer tarafdan soğanı bol yağda kavurun domatesi salcaları ekleyin sonrasında pirinci ekleyin birazda pirincle karıştırın
*Yarım cay bardağı su ekleyip cekince baharatları ekleyin ve soğuması icin bekletin
*Yağı az ise ilave edin Baharatları ve salcayı kendi damak zevkisinize gore azaltabilir veya artırabilirsiniz
*İc harcımızdan cok olmayacak şekilde bibere ve patlıcana dolduralım yassı şekilde bastırınca icinden harc cıkmayacak
*Etli dolma gibi tamamını doldurmuyoruz
*Bu olculere gore 42 tane doldurdum ben
*Dolmalarınızı tencereye dizin Bir kapta sıcak suya tuzu karıştırın ve tencereye ekleyin
*Diğer taraftan sosu icin sarımsağı yağda kavurun sonra salca ve baharatları ekleyin
*Bir miktar su ilave edin ama cok değil (cok sulu olursa tencerenin dibine gecer Yani dolmaların uzerinde kalacak kıvamda olmalı)
*Pişmeye devam eden dolmaların uzerine sosunuzdan gezdirin Pişirme ve sos aşamasında ben yaklaşık 500 ml su kullandım Arasıra kontrol edin ve suyu azalmışsa ilave edin
Afiyet olsun