Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
- Yaklaşık 30-35 adet yarısı kuru patlıcan, öteki yarısı kuru biber
- Kaynatılmış sıcak su
- Her bir patlıcan biber için birer yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet orta uzunluk domates
- 1 demet maydanoz
- 1 adet soğan
- 6 diş sarımsak
- Tuz
- Nane
- Karabiber
- Pul biber
- Zeytinyağı
- Limon ya da limon tuzu(ekşi)
Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tanımı Yapılışı
- Kuru biber ve patlıcanlarımızı öncelikle yıkayalım, akabinde tencereye alalım ve kaynatmış olduğumuz suyu üzeri geçecek halde katalım.
- Yumuşayana kadar haşlayalım.
- Akabinde içi için gereçlerimizi hazırlayalım.
- Küçük olacak halde domates, soğan ve maydanozlarımızı doğrayalım.
- Daha sonra pirinçlerimizi güzelce yıkayıp doğradığımız gereçlerin içine ekleyelim.
- Zeytinyağını, salçasını, 3 adet sarımsağını, ekşisini ve baharatları da ekleyip yeterlice karıştıralım.
- Yeteri kadar haslanan patlıcan ve biberlerimizi ocaktan alalım.
- Biraz soğuduktan sonra hazırladığımız iç harcını yarısına kadar olacak formda dolduralım ve ağız kısmını büküp tenceremize dizelim.
- Yemeğimizi pişireceğimiz tencerenin en alt kısmına patlıcan ve biberleri dizmeden evvel 1 yemek kaşığı salça, biraz zeytinyağı ve 3 diş ezilmiş sarımsak katıp tabana yaydıktan sonra dizme sürecini yaparsak yemeğimiz daha lezzetli olacaktır.
- Bütün hepsini tenceremize dizdikten sonra patlıcan ve biberlerin yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyip orta ateşte yemeğimizi pişirelim. Orta ateşten biraz daha kısık olabilir.
- En son yemeğimiz pişmeye yakın üzerine 2-3 dilim limon ve 1 tatlı kaşığı kuru nane eklersek yemeğimizin lezzetine lezzet katmış oluruz.
- İçindeki pirinçler yumuşayana kadar pişirelim ocaktan alalım. Yemeğimiz hazır.