Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması

Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kuru-patlican-ve-biber-dolmasi.jpg

Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler

  • Yaklaşık 30-35 adet yarısı kuru patlıcan, öteki yarısı kuru biber
  • Kaynatılmış sıcak su
İçi için;
  • Her bir patlıcan biber için birer yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet soğan
  • 6 diş sarımsak
  • Tuz
  • Nane
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Zeytinyağı
  • Limon ya da limon tuzu(ekşi)

Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tanımı Yapılışı

  1. Kuru biber ve patlıcanlarımızı öncelikle yıkayalım, akabinde tencereye alalım ve kaynatmış olduğumuz suyu üzeri geçecek halde katalım.
  2. Yumuşayana kadar haşlayalım.
  3. Akabinde içi için gereçlerimizi hazırlayalım.
  4. Küçük olacak halde domates, soğan ve maydanozlarımızı doğrayalım.
  5. Daha sonra pirinçlerimizi güzelce yıkayıp doğradığımız gereçlerin içine ekleyelim.
  6. Zeytinyağını, salçasını, 3 adet sarımsağını, ekşisini ve baharatları da ekleyip yeterlice karıştıralım.
  7. Yeteri kadar haslanan patlıcan ve biberlerimizi ocaktan alalım.
  8. Biraz soğuduktan sonra hazırladığımız iç harcını yarısına kadar olacak formda dolduralım ve ağız kısmını büküp tenceremize dizelim.
  9. Yemeğimizi pişireceğimiz tencerenin en alt kısmına patlıcan ve biberleri dizmeden evvel 1 yemek kaşığı salça, biraz zeytinyağı ve 3 diş ezilmiş sarımsak katıp tabana yaydıktan sonra dizme sürecini yaparsak yemeğimiz daha lezzetli olacaktır.
  10. Bütün hepsini tenceremize dizdikten sonra patlıcan ve biberlerin yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyip orta ateşte yemeğimizi pişirelim. Orta ateşten biraz daha kısık olabilir.
  11. En son yemeğimiz pişmeye yakın üzerine 2-3 dilim limon ve 1 tatlı kaşığı kuru nane eklersek yemeğimizin lezzetine lezzet katmış oluruz.
  12. İçindeki pirinçler yumuşayana kadar pişirelim ocaktan alalım. Yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun????.
 
858,480Konular
981,431Mesajlar
29,593Kullanıcılar
Üst Alt