Kuru Patlıcan Ve Kabak Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet kabak
- 15 adet kuru patlıcan
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet soğan
- 1yemek kaşığı domates salçası
- Yarın yemek kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı sumak
- Yarım limon
- 1 adat sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı sıcak suyu
Kuru Patlıcan Ve Kabak Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak patlıcanları sıcak suda sertliği gidene kadar haşlayalım çok fazla yumuşamamasına dikkat edin.
- Kabakların içini oyalım.
- Derin bir karıştırma kabına iç materyalleri koyup karıştıralım.
- Daha sonra gereçlerimizi yaptığımız iç ile dolduralım ve ocağa alalım.
- Ocağa aldıktan sonra suyunu başka bir tavada yada tencerede eritelim ve üzerine dökelim ,pişmeye bırakalım afiyet olsun????.