
Kuru Patlıcan Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük çorba kasesi yemeklik kuru patlıcan
- Sıcak su
- 1 orta boy kuru soğan
- Tuz
- Tozbiber
- Yoğurt
- 1 çay kaşığı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Kuru Patlıcan Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru patlıcanlarımızı süzgüde yıkayıp, yayvan tencereye koyup ve üzerine geçecek şekilde sıcak su koyup kaynatıyoruz.
- Patlıcanın acısını yani mor suyunu çıkartıyoruz ve bu suyu döküp, patlıcanları bir tur soğuk suyla durulayıp tekrar sıcak suyla kaynatıyoruz. Bu işlemi 3 defa tekrarlayalım. Son sıcak suyla koyduğumuzda içine tuz da koyalım ki tadı yavan olmasın.
- Patlıcanlar pişince suyunu süzelim. Diğer taraftan tencereye sıvı yağ koyalım ve içine soğanı ortadan ikiye kesip dilim şeklinde doğrayalım ve onları kavuralım.
- Rengi değişen soğanın üzerine tozbiber ve tuz koyup karıştıralım ve haşladığımız patlıcanları koyup, 5-10 dakika kavuralım.
- Bu arada bizde yoğurdumuzu ezelim hazır edelim. Fincanın içine toz biber ve sıvı yağ koyup karıştıralım ve yemeyin pişmesini bekleyelim.
- Kavrulan patlıcanların tadına bakalım ve pişmesi iyiyse ocağı kapatalım ve yemeği tabağa alalım.
- Yemeğin sıcaklığı çıkınca üzerine yogurdu dönelim ve onun da üzerine hazırladığımız yağı dökelim servis edelim. Afiyet olsun