Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kuru Sebze Yemeği (Bingöl’ün Yöresel Yemeği)

Kuru Sebze Yemeği (Bingöl’ün Yöresel Yemeği)
0
96

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
kuru-sebze-yemegi-bingolun-yoresel-yemegi.jpg

Kuru Zerzevat Yemeği (Bingöl’ün Yöresel Yemeği) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 kase soğuk kavurma
  • 1 kase kuru biber
  • 1 kase kuru patlıcan
  • 1 kase kuru domates
  • Sıvıyağ
  • Su

Kuru Zerzevat Yemeği (Bingöl’ün Yöresel Yemeği) Tanımı Yapılışı

  1. Sebzeler farklı ayrı haşlanır. (Bizim yörede doğranmış biçimde kurutulur. Örneğini fotoğraflardan bulabilirsiniz. )
  2. Haşlandıktan sonra kaynar su dökülerek yıkanır.
  3. Soğan doğrandıktan sonra yağla birlikte tencereye alınır.
  4. Sotelendikten sonra salça ve kavurma eklenir.
  5. Daha sonra süzdüğümüz sebzeler eklenir ve kavurmaya devam edilir.
  6. Kavrulduktan sonra baharat tuz eklenir.
  7. Sıcak suyu iki parmak üste çıkacak biçimde eklenir.
  8. Piştikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun????
 
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,736Kullanıcılar
caglayanidrsSon üye
Üst Alt