Kuru Zerzevat Yemeği (Bingöl’ün Yöresel Yemeği) Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 kase soğuk kavurma
- 1 kase kuru biber
- 1 kase kuru patlıcan
- 1 kase kuru domates
- Sıvıyağ
- Su
Kuru Zerzevat Yemeği (Bingöl’ün Yöresel Yemeği) Tanımı Yapılışı
- Sebzeler farklı ayrı haşlanır. (Bizim yörede doğranmış biçimde kurutulur. Örneğini fotoğraflardan bulabilirsiniz. )
- Haşlandıktan sonra kaynar su dökülerek yıkanır.
- Soğan doğrandıktan sonra yağla birlikte tencereye alınır.
- Sotelendikten sonra salça ve kavurma eklenir.
- Daha sonra süzdüğümüz sebzeler eklenir ve kavurmaya devam edilir.
- Kavrulduktan sonra baharat tuz eklenir.
- Sıcak suyu iki parmak üste çıkacak biçimde eklenir.
- Piştikten sonra servis edilir.