Kuru Sebzelerden Yoğurtlu Meze Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı kutulmuş patlıcan
- Yarım su bardağı kurutulmuş biber
- Yarım su bardağı kurutulmuş domates
- 1 ortaboy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tozbiberi
Kuru Sebzelerden Yoğurtlu Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba sizlere lezzetli ve pratik bir meze tarifi bırakıyorum buraya ???? kurutulmuş sebzeleriniz varsa mutlaka denemelisiniz.
- İlk önce sebzelerimizi 10 dk haşlayalım.
- Bir tavaya sıvı yağ ile küp doğranmış soğanlar eklenir ve sotelenir.
- Sotelenen soğanların üzerine salçalar eklenir ve kavrulur.
- Haşlanan sebzeler süzülür ve tavaya ilave edilir. 2-3 dk kavrulur sıcak su ve tuz eklenir.
- Su iyice çekinceye kadar kavuralım.
- Sonra servis tabağına alalım.
- Ayrı bir kasede süzme yoğurt, dövülmüş sarımsak ve tuz eklenir iyice karıştırılır.
- Sebzelerin üzerine yoğur eklenir.
- Tereyağı küçük bir tavada eritilir üzerine toz biberi eklenir ve son olarak mezemizin üzerine sostan dökülür. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.