iltasyazilim
FD Üye
Kuru Sebzeli Siirt Türlüsü (Güveç) Tarifi İçin Malzemeler
*100 gram kuş başı et
*1 adet küçük kuru soğan
*Kurutulmuş patlıcan içi (iki ip)
*Kurutulmuş yeşil sivri biber
*Kurutulmuş domates (5 veya 6 parça)
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
*Tuz ,karabiber ,pulbiber
*2 5 su bardağı su
Kuru Sebzeli Siirt Türlüsü (Güveç) Tarifi Yapılışı İlk önce kaynatmak için tencereye su koyuyoruz su kaynadıktan sonra bir tutum tuz atıyoruz, patlıcan içi acıysa çeker acılığını sonra patlıcan içini kaynatıyoruz ,biraz yumuşadıktan su da alıyoruz biber ve domatesi de aynı suda biraz kaynatıp onları da alıyoruz, sudan ve doğruyoruz ,ardından önce etleri biraz kendi suyunda pişiriyoruz ,ardından yağını ve soğanı ekliyoruz, sonra biberi ekliyoruz ,biraz yağda kavuruyoruz sonra baharat ve salçaları ekliyoruz ,biraz kavurduktan sonra patlıcan içini ekliyoruz ,sonra suyunu ilave ediyoruz ,suyu koyduktan sonra domates ekliyoruz, pişmeye bırakıyoruz Şimdiden afiyetler olsun
*100 gram kuş başı et
*1 adet küçük kuru soğan
*Kurutulmuş patlıcan içi (iki ip)
*Kurutulmuş yeşil sivri biber
*Kurutulmuş domates (5 veya 6 parça)
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
*Tuz ,karabiber ,pulbiber
*2 5 su bardağı su
Kuru Sebzeli Siirt Türlüsü (Güveç) Tarifi Yapılışı İlk önce kaynatmak için tencereye su koyuyoruz su kaynadıktan sonra bir tutum tuz atıyoruz, patlıcan içi acıysa çeker acılığını sonra patlıcan içini kaynatıyoruz ,biraz yumuşadıktan su da alıyoruz biber ve domatesi de aynı suda biraz kaynatıp onları da alıyoruz, sudan ve doğruyoruz ,ardından önce etleri biraz kendi suyunda pişiriyoruz ,ardından yağını ve soğanı ekliyoruz, sonra biberi ekliyoruz ,biraz yağda kavuruyoruz sonra baharat ve salçaları ekliyoruz ,biraz kavurduktan sonra patlıcan içini ekliyoruz ,sonra suyunu ilave ediyoruz ,suyu koyduktan sonra domates ekliyoruz, pişmeye bırakıyoruz Şimdiden afiyetler olsun