
Kuru Soğan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- İstenilen kadar kuru soğan
- 1 çay bardağı sirke
- 4 diş sarımsak
- 1 adet limon suyu
- İsteğinize göre tuz
- Kavanozun üzerini tamamlayacak kadar su
Kuru Soğan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları soyalım ,sonra yarım ay veya halka şeklinde doğrayıp bir kavanoza yerleştirelim.
- Ardından sarımsak, limon suyu, sirke ve su ekleyerek kavanozun tamamen kaplanmasını sağlayalım.
- En sonunda ise ağzı hava almayacak şekilde kavanozu sıkıca kapatalım, kapatırken 3 kere terse 1 kere kapanma yönüne çevirip sıkılayalım .
- 15 gün boyunca kapağını açmadan bekletelim, 15 günün sonunda turşumuz hazır, afiyet olsun.