Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuru Soğanlı Gözleme

Kuru Soğanlı Gözleme
0
41

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
kuru-sganli-gozleme.jpg

Kuru Soğanlı Gözleme Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 gr un
İç harcı için
  • 4 adet büyük soğan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası

Kuru Soğanlı Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Maya ve su yoğurma kabında karıştırılır.
  2. 10 dk mayanın etkinleşmesi için beklenir.
  3. Öbür gereçlerde eklenir ve yoğrulur. Ele yapışmayan biraz sert bir hamur elde edilir. 1-2 saat mayalanmaya bırakılır.
  4. Soğanın kabukları soyulur ve ince ince doğranır yahut rendenin iri tarafıyla rendelenir.
  5. Tavaya yağ ve soğanlar alınır yumuşayıncaya kadar kavrulur salça ve baharatlar eklenir 1-2 dk daha kavrulur ve soğumaya bırakılır.
  6. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır. 10 dk tezgah mayalanmasından sonra çok ince olmayacak halde açılır.
  7. Açılan hamurun yarısına soğanlı harç konulur başka yarısı üzerine kapatılır.
  8. Kenarlarına parmakla bastırılır.
  9. Evvelce ısınmış düz tost makinesinde yahut geniş bir tavada iki taraflı pişirilir.
  10. İsteğe bağlı pişen gözlemelere tereyağ sürülür. Deneyeceklere afiyet olsun.
Kuru Soğanlı Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,013Mesajlar
29,997Kullanıcılar
dhskdjdSon üye
Üst Alt