bilgisayarci
FD Üye
Kuru Üzüm Hoşafı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr kuru üzüm çekirdeksiz
- 1-5 su bardağı şeker
- 1 çimdik limon tozu
- 2-5 litre su
Kuru Üzüm Hoşafı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru üzümü yıkayıp uygun bir tencereye alalım.
- Üzerine toz şeker ,limon tozu ve suyunu da ek ederek ocağa bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca altını biraz kısıp 40-45 dk daha kaynatalım.
- Rengi biraz yoğunlaşan hoşafın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sora buzdolabına alalım .
- Daha soğuk tüketmek isterseniz içine buz atılabilir deneyenlere.Afiyet olsun????.