Kuru Üzümlü Portakallı Kurabiye( Çayın Yanına İkramlık) Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram margarin ya da tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak)
- 2 adet portakal kabuğu rendesi (Rendenin küçük kısmıyla rendelenecek)
- 2 adet limon kabuğu rendesi (Rendenin küçük kısmıyla rendelenecek)
- 1-2 çorba kaşığı portakal suyu
- 1+ çeyrek su bardağı toz şeker
- 1 + çeyrek su bardağı kuru üzüm
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 çorba kaşığı iri kıyılmış ceviz içi
- 5.5 su bardağı kadar un
Kuru Üzümlü Portakallı Kurabiye( Çayın Yanına İkramlık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Üzümler yıkanır, 10 dakika ılık suda bekletilir süzülür.
- Limon ve portakal rendelenir, üzerine portakal suyu ek edilir kenarda bekletilir.
- Derin bir kapta sıvı yağ, şeker, yumurta, tereyağı düzgünce karıştırılır.
- Un yavaş yavaş eklenir uygunca yoğurulur.
- Kabartma tozu ve vanilya da eklenir biraz daha yoğurulur.
- Son olarak üzüm, ceviz, portakal kabuğu rendesi ve suyu eklenir, bütün gereçler tekrar uygunca karıştırılır.
- Orta uzunluk ceviz büyüklüğünde biçimler verilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede alt üst ayarda 20-25 dakika kızarana kadar pişirilir. Benim fırınım çok yeterli pişirmediği için 190 derece fanlı ayarda 25-30 dakika pişirdim.
- Ilıdıktan sonra servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun???? Denediğiniz tanımların fotosunu bizimle paylaşmayı unutmayın????.