Kuru Yufkadan Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 7 adet kuru yufka
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 200 gram peynir
- 1/4 (çeyrek) maydanoz
Kuru Yufkadan Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Büyük bir kabın içine tuzlu suyu hazırlıyoruz.
- Yufkaları tek tek tuzlu suya batırıyoruz.
- Önceden yağladığımız tepsiye ıslattığımız yufkaları diziyoruz.
- Yufka sayısını istediğiniz kalınlığa nazaran ayarlayabilirsiniz, ben birinci kat için yaklaşık 4 yufka kullandım.
- Arasına hazırladığımız peynirli karışımı koyuyoruz ve tekrar birebir biçimde yufkaları ıslatıp üst katını yapıyoruz.
- Üst katı içinde 3 yufka kullandım.180°c ısıttığımız fırında 20 dakika pişiriyoruz.
- Daha sonra çıkartıp üstüne yağ sürüp tekrar fırına veriyoruz.
- Üzeri kızarana kadar pişirmeye devam ediyoruz.İsteğe nazaran çörek otuda ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun. .