Kuru Yufkadan Peynirli Tepsi Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet kuru yufka
- 200 gram kadar beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ ( peynir yağlı ise yağ eklemenize gerek yok )
- 3 adet yumurta ( 1 adet yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Kuru Yufkadan Peynirli Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yufkaları soğuk su ile ıslatalım.
- Pak fısfıs varsa elinizde onu kullanabilirsiniz artlı önlü ıslatın.
- Pak bir bezin ortasına koyup üzerini örtün yarım saat yufkaların yumuşamasını bekleyin. Bez fazla ıslaklığı emecektir.
- İç materyali için soğanı rendeleyelim ( dilerseniz koymayabilirsiniz ) üzerine ince ince doğranmış maydanozu ve geri kalan tüm materyalleri koyup karıştıralım hazır edelim.
- Sosu için 1 adet yumurtanın sarısını üzeri için ayırıp geri kalan materyallerle karıştıralım çırpalım pürüzsüz olana dek.
- Büyük dikdörtgen borcamın altını yağlayın yahut yağlı kağıt serin.
- Bir adet yufkayı tüm olarak tepsiye serin kenarlardan sarksın bu biçimde kalacak.
- Öbür 1 adet yufkayı parçalayarak koyup ortalarına sostan gezdirin tekrar 2.yufkayı da parçalayarak döşeyip sostan gezdirin.
- Peynirli harcı döküp yayın.
- Geri kalan 2 yufkayı da parçalayıp peynirin üzerine sosla birlikte yerleştirin.
- Son olarak kenara sarkan yufkaları üzerine kapatıp ayırdığımız 1 adet yumurta sarısını üzerine sürelim çörek otu serpelim.
- Vaktiniz varsa 1 gece evvelce yapıp bekletebilirsiniz. Yoksa 1 saat beklemesi kâfi.
- Fırını alt üst ayar 180 derece ayarlayıp denetimli biçimde nar üzere kızarana dek pişirelim.
Kuru Yufkadan Peynirli Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı