Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kuru Yufkadan Peynirli Tepsi Böreği

Kuru Yufkadan Peynirli Tepsi Böreği
0
33

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
kuru-yufkadan-peynirli-tepsi-boregi.jpg

Kuru Yufkadan Peynirli Tepsi Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet kuru yufka
İç harcı için;
  • 200 gram kadar beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ ( peynir yağlı ise yağ eklemenize gerek yok )
Sosu için;
  • 3 adet yumurta ( 1 adet yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Kuru Yufkadan Peynirli Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yufkaları soğuk su ile ıslatalım.
  2. Pak fısfıs varsa elinizde onu kullanabilirsiniz artlı önlü ıslatın.
  3. Pak bir bezin ortasına koyup üzerini örtün yarım saat yufkaların yumuşamasını bekleyin. Bez fazla ıslaklığı emecektir.
  4. İç materyali için soğanı rendeleyelim ( dilerseniz koymayabilirsiniz ) üzerine ince ince doğranmış maydanozu ve geri kalan tüm materyalleri koyup karıştıralım hazır edelim.
  5. Sosu için 1 adet yumurtanın sarısını üzeri için ayırıp geri kalan materyallerle karıştıralım çırpalım pürüzsüz olana dek.
  6. Büyük dikdörtgen borcamın altını yağlayın yahut yağlı kağıt serin.
  7. Bir adet yufkayı tüm olarak tepsiye serin kenarlardan sarksın bu biçimde kalacak.
  8. Öbür 1 adet yufkayı parçalayarak koyup ortalarına sostan gezdirin tekrar 2.yufkayı da parçalayarak döşeyip sostan gezdirin.
  9. Peynirli harcı döküp yayın.
  10. Geri kalan 2 yufkayı da parçalayıp peynirin üzerine sosla birlikte yerleştirin.
  11. Son olarak kenara sarkan yufkaları üzerine kapatıp ayırdığımız 1 adet yumurta sarısını üzerine sürelim çörek otu serpelim.
  12. Vaktiniz varsa 1 gece evvelce yapıp bekletebilirsiniz. Yoksa 1 saat beklemesi kâfi.
  13. Fırını alt üst ayar 180 derece ayarlayıp denetimli biçimde nar üzere kızarana dek pişirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.

Kuru Yufkadan Peynirli Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Peynirli Sodalı Tepsi Böreği Tanımı İçin Gereçler  5 adet yufka Sosu için;  2 yumurta (birisinin sarısı üstüne)1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 adet maden suyu İç harcı:  1 küçük demet maydanoz 250 gram lor peynirKaşar peyniri Peynirli Sodalı Tepsi Böreği Tanımı Yapılışı Sodalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Hazır Yufkadan Tepsi Böreği Tanımı İçin Materyaller 1 kilo yufka (6 adet)3 adet yumurta2 su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağ İçine koymak için; 400 gram beyaz peynirBir tutam maydanoz Hazır Yufkadan Tepsi Böreği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle peyniri çatal yardımı ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği Tanımı İçin Materyaller 6 adet yufka1 kg ıspanak1 adet büyük uzunluk soğan1 su bardağı beyaz peynir1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri1 tatlı kaşığı salçaTuz, karabiberÇeyrek çay bardağı sıvı yağ Sosu için: 1 su bardağı süt2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Kaşarlı Peynirli Tepsi Böreği (Yapımı Kolay Lezzeti Harika) Tanımı İçin Malzemeler 6 adet hazır yufka1 buçuk su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağ (Yağlı sevenler yarım çay bardağı sıvı yağ daha ekleyebilir )2 adet yumurta1 yemek kaşığı çörek otu (Üzeri için) İç gereç için; 1 su bardağı beyaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Yufkadan Yalancı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler 3 tane yufka Yufkaları ıslatmak için: 3 adet yumurta1 su bardağı su1 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ2 çay kaşığı tuz İç harcı için: 300-400 gram beyaz peynirMaydanoz Yufkadan Yalancı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt