Kurumeyveli Çikolalatalı Çörekotlu Tatlı Tanımı İçin Materyaller
Çörekotlu kısmı için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı dolusu un
- 1 tatlı kaşığı dolusu nişasta
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı dolusu çörekotu
- 2 su bardağı su
- 1 paket çikolata sosu
- 1 tatlı kaşığı dolusu nişasta
- 1 tatlı kaşığı un
- 6 adet dilim tuzsuz etimek
- 1 çay bardağı üzüm pekmez
- 1 su bardağı ılık su
- Kuru meyveli kısmı için :4 adet kuru incir
- 4adet kuru kayısı
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 adet portakalım kabuğunun rendesi ve portakal dilimleri
- Dövülmüş ceviz
Kurumeyveli Çikolalatalı Çörekotlu Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kayısı inciri minik doğrayalım. Derin bir kaba alalım kuru üzümüde üzerine dökelim hepsini bir arada bir tencerede kısık ateşte 15 haşlayalım süzelim bir tabağa alalım soğusun.
- Öteki tarafta sütlü kısmı için gereçleri vanilya çörekotu hariç koyalım çırpıcı ile karıştıralım kıvam alana kadar pişirelim. En son çörek otu ve vanilya koyalım, ocağı kapatalım. Sonra tatlı kaselerine birer adet etimek koyalım ılık su pekmezi eritelim.
- Pekmezli su ikişer üçer dökerek ıslatalım sonra 2 dakika pekmezli şerbeti çeksin kuru meyveleri hisse edelim onun pişirdiğimiz sütlü muhallebiyi hisse edelim 10 dakika bu biçimde soğusun sonra çikolata kısmı için olan malzemeyi tencereye alalım.
- Çırpıcı ile düzgünce karıştıralım kıvam alana kadar pişirelim soğuyan sütlünün üzerine hisse edelim üzerini dövülmüş ceviz portakal rendesi ile süsleyelim 1 saat soğuduktan sonra servis yapalım afiyet olsun.