Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kurut (Yoğurt Peyniri)

Kurut (Yoğurt Peyniri)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
kurut-yogurt-peyniri.jpg

Kurut (Yoğurt Peyniri) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg ev yoğurdu
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Süzmek için;
  • Tülbent ya da kese

Kurut (Yoğurt Peyniri) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurdu kese ya da tülbentten süzün. Tamamen suyu gidecek şekilde olmalı. Bu işlem 24 saat sürebilir.
  2. Süzülen yoğurdu. Keseden alın. Tuz ekleyip yoğurun. Nemlendirdiğiniz elinizle içli köfte şekli verin.
  3. Temiz bir bez üzerinde sert hal alana kadar ara ara çevirerek kurutun. Dondurucuda muhafaza edin.
  4. Rendeleyerek ya da direk su ile ezerek makarna ve salatalarda, kahvaltılarda kullanın. Afiyet olsun.
Not: Tadı tulum peyniri gibi.

Kurut (Yoğurt Peyniri) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt