Kurutmalık Kavurması Tanımı İçin Gereçler
- 1 küçük kase patlıcan kurutması
- 1 küçük kase biber kurutması
- 1 küçük kase domates kurutması
- 1 küçük kase kabak kurutması
- 2 adet soğan
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
Kurutmalık Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye suyu alıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Kurutmalıkaların hepsini yıkayıp kaynayan suyun içine atıyoruz ve 10 dakika haşlıyoruz.
- Suyunu süzüp kenara alıyoruz.
- Soğanı yemeklik doğrayıp tencere alıyoruz üzerine sıvı yağı ekleyip soğanı 3- 4 dakika kavuruyoruz.
- Salçasını ve baharatları ekleyip 1 dakika daha kavuruyoruz.
- Haşladığımız kurutmalıklarıda ekleyip 2- 3 dakika daha kavurup altını kapatıp servis yapıyoruz.
Kurutmalık Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı