Kurutulmuş Biber Ve Patlıcan Dolması Tarifi Resimli
Resimli Kurutulmuş Biber Ve Patlıcan Dolması Tarifi
Kurutulmuş Biber Ve Patlıcan Dolması Tarifi
imageskurutulmusbibervepatlicandolmasitarifiresimli5ad43f90120df
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan – Biber Dolması
Malzemeler
25 Adet Kuru Patlıcan
25 Adet Kuru Biber
½ Kg Pirinc
67 Adet Orta Boy Soğan
5 Adet Sivri Biber
1,5 Su Bardağı Zeytin Yağı
67 Adet Domates
8 Diş Sarımsak
1 Demet Maydanoz
2 Corba Kaşığı Salca
2 Corba Kaşığı Nar Ekşisi
1 Corba Kaşığı Karabiber
2 Corba Kaşığı Nane – Tuz
Hazırlanışı
Patlıcan ve biberleri yıkayarak az tuzlu kaynar suya atarak haşlayın Haşlanan patlıcan ve biberleri cıkarıp suyunu suzup bir kenara alın İc malzemeye hazırlamak icin zeytinyağını bir tencere alın, soğanları soyarak yemeklik şekilde kucuk kucuk doğrayıp tencereye ekleyin Sivri biberleri ince ince doğrayarak soğanların uzerine ilave edin ve soğanlarla biberleri iyice kavurun Domatesleri rendeleyerek uzerine ilave edin 12 kez karıştırdıktan sonra salcayı ekleyin ve kavurmaya devam edin Ayıklanmış ve yıkanmış pirincleri ekleyerek biraz daha kavurup, tuz, karabiber, nane ve ince ince kıyılmış maydanozları da tencereye ilave edin Domatesler suyunu salıp, cekene kadar pişirin ve ocağı kapatın Nar ekşisini ilave edip iyice karıştırınHazırladığınız ic malzemeyi haşladığınız patlıcan ve biberlerin icine bir kaşık yardımıyla yarısı dolu şekilde bastırmadan doldurun Cok sıkı olmamasına ozen gosterin Aksi takdirde pirincler pişmeyebilir veya dolmaların uzerinden taşabilir Hazırladığınız dolmaları dik şekilde tencereye dizin Tencereye dolmaların uzerini kapatacak kadar (en ustteki dolmalarla aynı seviyede olacak şekilde) su ekleyerek once orta ateşte su kaynayana kadar pişirin Daha sonra ocağı kısarak pirincler yumuşayana kadar pişirip, biraz dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz
Resimli Kurutulmuş Biber Ve Patlıcan Dolması Tarifi
Kurutulmuş Biber Ve Patlıcan Dolması Tarifi
imageskurutulmusbibervepatlicandolmasitarifiresimli5ad43f90120df
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan – Biber Dolması
Malzemeler
25 Adet Kuru Patlıcan
25 Adet Kuru Biber
½ Kg Pirinc
67 Adet Orta Boy Soğan
5 Adet Sivri Biber
1,5 Su Bardağı Zeytin Yağı
67 Adet Domates
8 Diş Sarımsak
1 Demet Maydanoz
2 Corba Kaşığı Salca
2 Corba Kaşığı Nar Ekşisi
1 Corba Kaşığı Karabiber
2 Corba Kaşığı Nane – Tuz
Hazırlanışı
Patlıcan ve biberleri yıkayarak az tuzlu kaynar suya atarak haşlayın Haşlanan patlıcan ve biberleri cıkarıp suyunu suzup bir kenara alın İc malzemeye hazırlamak icin zeytinyağını bir tencere alın, soğanları soyarak yemeklik şekilde kucuk kucuk doğrayıp tencereye ekleyin Sivri biberleri ince ince doğrayarak soğanların uzerine ilave edin ve soğanlarla biberleri iyice kavurun Domatesleri rendeleyerek uzerine ilave edin 12 kez karıştırdıktan sonra salcayı ekleyin ve kavurmaya devam edin Ayıklanmış ve yıkanmış pirincleri ekleyerek biraz daha kavurup, tuz, karabiber, nane ve ince ince kıyılmış maydanozları da tencereye ilave edin Domatesler suyunu salıp, cekene kadar pişirin ve ocağı kapatın Nar ekşisini ilave edip iyice karıştırınHazırladığınız ic malzemeyi haşladığınız patlıcan ve biberlerin icine bir kaşık yardımıyla yarısı dolu şekilde bastırmadan doldurun Cok sıkı olmamasına ozen gosterin Aksi takdirde pirincler pişmeyebilir veya dolmaların uzerinden taşabilir Hazırladığınız dolmaları dik şekilde tencereye dizin Tencereye dolmaların uzerini kapatacak kadar (en ustteki dolmalarla aynı seviyede olacak şekilde) su ekleyerek once orta ateşte su kaynayana kadar pişirin Daha sonra ocağı kısarak pirincler yumuşayana kadar pişirip, biraz dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz