Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kurutulmuş Domatesli Ekmek Tarifi Resimli

Kurutulmuş Domatesli Ekmek Tarifi Resimli
0
57

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Kurutulmuş Domatesli Ekmek
Resimli Kurutulmuş Domatesli Ekmek Tarifi
Kurutulmuş Domatesli Ekmek nasıl yapılır,

imageskurutulmusdomatesliekmektarifiresimli5ad43cb6d85fe
Kurutulmuş Domatesli Ekmeğin Tarifi Resimli

MALZEMELER

2 su bardağı ılık sut

1 paket instant maya

75 gr tereyağ

2 cay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı suzme bal

5 su bardağı un (azar azar ilave edilecek)


İC MALZEMESİ

3 yemek kaşığı tereyağ

200 gr beyaz peynir (ben ezine kullandım)

1 yemek kaşığı kekik

1 buyuk kase kuru domates

uzerine surmek icin; 1 yumurta sarısı

YAPILIŞI

Kuru domatesleri bir gece onceden hazırlamanız gerekiyor Bunun icin; domatesler geniş bir kaseye alınır,uzerini kaplayacak kadar kaynar su dokulup 10 dk kadar yumuşatıldıktan sonra,suzulur ve kup kup doğranarak uzerine 1 diş sarımsak + biraz tuz + zeytinyağ ilave edilirUstu strec film ile kaplanıp bir gece bekletilirErtesi gun icinden sarmısak alınıp atılır ve zeytinyağ suzulurHamuru hazırlamak icin;bir yoğurma kabına ılık sut + maya konur 10 dk kadar bekletilir (instant maya kullansam da bekletiyorum biraz) Daha sonra yumuşak tereyağ + tuz + bal ve unun yarısı eklenir,oce tahta bir kaşıkla karıştırılır sonrasında el ile (ara ara un ilave ederek) yoğrulmaya başlanır Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilince (ele yapışmamalı) uzerine nemli bir bez ortulerek 1 saat kadar dinlendirilirBu aşamada fırın 190 dereceye getirilirUn serpilmiş zeminde hamur tekrar yoğrulur ve iki parcaya ayrılırHer bir parca merdane ile 1 cm kalınlığında acılır (kenarların cok duzgun olması gerekmiyor) Hamurların uzerine (her tarafına yayılacak şekilde) bıcak ile yumuşak tereyağ surulurBu arada bir kaseye domatesler + rendelenmiş peynir + kekik konup harmanlanırBu malzeme ikiye bolunup iki ayrı hamurun uzerine serpilirHamurlar iki ayrı rulo yapılır (kenarlara doğru biraz uzatabilirsiniz) Uclardan birleştirilip iki ayrı buyuk simit haline getirilir Simitler yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir uzerlerine yumurta sarısı surulur(arzu ederseniz susam + corekotu da serpebilirsiniz) Bu aşamada fırın kapatılır ve tepsi sonmuş sıcak fırında 20 dk mayalandırılırDaha sonra tepsi fırın icindeyken,fırın yine 190 dereceye getirilir,uzerleri kızarana kadar pişirilir Cıkınca yaklaşık yarım saat ustu bir bez ile kapalı dinlendirildikten sonra dilimlenerek ılık ya da soğuk servis yapılır
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt