iltasyazilim
FD Üye
Kurutulmuş Erik Faydaları Nelerdir?
Kurutulmuş Erik Faydası Nedir?
Kuru Eriğin Yararları
Kuru eriğin faydaları yararları
Kuru Erik su, seker, karbon hidratlar, asidler, albuminler yelozdur bunlardan diğer a, C ve b vitaminler, minerallerden demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyüm, sodyum ve manganez bulunurvasıfları Sinir sistemini uyarır, şiddet verir; idrar söktürür, yumuşatıcıdır, karaciğer şişmesini önler ve toksinleri atar
Kuru Erik Nerelerde kullanılır zayıflamada, kansızlıkta, beyin yorgunluğunda, romatizmalarda, damar sertliğinde, kabızlıkta, beslenme zehirlenmelerinde ve karaciğer şişkinliklerinde kullanılır
Kuru Erik Nasıl kullanılır Taze erik sabahları ve yemeklerden önce yenirse fazla faydalıdır veyahut suyu yemeklerden, yarim saat önce içilir kabız olanlar sabahtan erken saatlerde taze erik yemelidirler
Kuru erik, sağlık açısından fazla sayıda faydasının yanına bununla birlikte yüksek bir lif kaynağıdır Boston'daki Tufts University'de yapılan son çalışmalar, kuru eriğin yaşlanma sürecini geciktirdiğini
göstermiştir
Kuru erik, yükse antioksidan değere sahip olan yabanmersini ve kuru üzümün iki katı değerle listenin başında yer almaktadır Fiilen, kuru erik öyle etkilidir fakat, kandaki antioksidan seviyesini yüzde 25 oranında artırır Her gün iki tane kuru ya da taze (mevsimindeyse) erik yiyin Uygunca yıkayın, fakat kabuklarını soymayın, çünkü kabukları fitonutrient'ler bakımından fazla zengindir
oldukça çok B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitamini içerir Kanser ve yaşlanmaya aleyhinde koruyucu etkisi en yüksek olan meyve kuru eriktir İçerdiği zengin potasyum ve magnezyum mineralleri sebebiyle, kan basıncı, karaciğer, yürek, böbrek ve romatizma hastaları ile tuzsuz perhiz yapanlara önerilir Mürdüm eriğinin bağırsakları çalıştırıcı etkisi bilinmektedir Kuvvetli antioksidanları ile yürek hastalıklarına yakalanma ve kriz riskini azaltıcı etkisi bulunmaktadır
Ögünler arasinda aciktiginizda kuru erik yiyin Kuru erik kan sekerinin düsmesini engeller Fakat pozitif abartmayin Çünkü bir kuru erikte 8 kalori vardır
*
Kurutulmuş Erik Faydası Nedir?
Kuru Eriğin Yararları
Kuru eriğin faydaları yararları
Kuru Erik su, seker, karbon hidratlar, asidler, albuminler yelozdur bunlardan diğer a, C ve b vitaminler, minerallerden demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyüm, sodyum ve manganez bulunurvasıfları Sinir sistemini uyarır, şiddet verir; idrar söktürür, yumuşatıcıdır, karaciğer şişmesini önler ve toksinleri atar
Kuru Erik Nerelerde kullanılır zayıflamada, kansızlıkta, beyin yorgunluğunda, romatizmalarda, damar sertliğinde, kabızlıkta, beslenme zehirlenmelerinde ve karaciğer şişkinliklerinde kullanılır
Kuru Erik Nasıl kullanılır Taze erik sabahları ve yemeklerden önce yenirse fazla faydalıdır veyahut suyu yemeklerden, yarim saat önce içilir kabız olanlar sabahtan erken saatlerde taze erik yemelidirler
Kuru erik, sağlık açısından fazla sayıda faydasının yanına bununla birlikte yüksek bir lif kaynağıdır Boston'daki Tufts University'de yapılan son çalışmalar, kuru eriğin yaşlanma sürecini geciktirdiğini
göstermiştir
Kuru erik, yükse antioksidan değere sahip olan yabanmersini ve kuru üzümün iki katı değerle listenin başında yer almaktadır Fiilen, kuru erik öyle etkilidir fakat, kandaki antioksidan seviyesini yüzde 25 oranında artırır Her gün iki tane kuru ya da taze (mevsimindeyse) erik yiyin Uygunca yıkayın, fakat kabuklarını soymayın, çünkü kabukları fitonutrient'ler bakımından fazla zengindir
oldukça çok B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitamini içerir Kanser ve yaşlanmaya aleyhinde koruyucu etkisi en yüksek olan meyve kuru eriktir İçerdiği zengin potasyum ve magnezyum mineralleri sebebiyle, kan basıncı, karaciğer, yürek, böbrek ve romatizma hastaları ile tuzsuz perhiz yapanlara önerilir Mürdüm eriğinin bağırsakları çalıştırıcı etkisi bilinmektedir Kuvvetli antioksidanları ile yürek hastalıklarına yakalanma ve kriz riskini azaltıcı etkisi bulunmaktadır
Ögünler arasinda aciktiginizda kuru erik yiyin Kuru erik kan sekerinin düsmesini engeller Fakat pozitif abartmayin Çünkü bir kuru erikte 8 kalori vardır
*