Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuruvasan Poğaça

Kuruvasan Poğaça
0
16

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
kuruvasan-pogaca.jpg

Kuruvasan Poğaça Tanımı İçin Materyaller


Hamur için;
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 kaşık toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta (açarken kullanmak için)
  • 1 yumurta (sarısı üstüne)
  • 150 gram tereyağı ( açılan hamurları yağlamak için)
İç harcı; (İsteğe bağlı)
  • Peynirli harç
  • Kaşar peyniri dilimleri
  • Çikolata
  • Hurma ezmesi
  • Reçel, marmelat
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kuruvasan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ilık su ve ılık süt hamur yoğurulacak kaba alınır.
  2. Toz şeker ve maya eklenir.
  3. Çırpma teliyle karıştırdıktan sonra mayanın etkinleşmesi için 5-10 dk bekletilir.
  4. Daha sonra sıvı yağ, tuz, yumurtanın beyazı ve un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve yarım saat dinlenmeye bırakılır.
  5. Dinlenen hamur nişastalanmış tezgaha alınır ve 10 eşit kesime bölünerek beze haline getirilir.
  6. Beze yapılan hamurlar tek tek tabak büyüklüğünde nişasta ile açılır.
  7. Açılan hamurların her katına oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağdan sürülür ve üst üste konularak on kat hamur elde ediyoruz.
  8. 10. Hamur yağlanmaz zira nişastalayıp açılacak.
  9. 10. Açılan hamuru başka yağlanan hamurların üstüne koyduktan sonra bir ölçü nişasta serpiştirip açabildiğimiz kadar açıyoruz (büyük hazır yufka boyutu kadar açılabilir) ve hamurun altını üstüne çeviriyoruz ki yapışma olmasın.
  10. Hamuru düzeltip dörde bölüyoruz.
  11. Dörde bölünen kesimleri da ikiye bölüyoruz.
  12. İkiye böldüğümüz her çeyreği ise üçe bölüyoruz.
  13. Büyük poğaça isterseniz ikiye bölebilirsiniz. (ben üç uzunluk yaptım) ve iç harç alarak istediğinizi koyup sarabilirsiniz.
  14. Bu hamur tanımıyla tekraren yaptım ve her keresinde ortasına farklı birşey koydum.
  15. İç harç kısmında teklif olarak bakabilirsiniz.
  16. Sardığımız kuruvasanları tepsiye alarak 30 dakika bekletelim.
  17. Tepsiye sıkı dizmeyelim.
  18. Üzerlerine yumurta sarısını, pudra şekerini ve sıvı yağ yeterlice karıştırıp sürelim.
  19. 200 derece ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Servise hazır. Afiyet olsun ????.
Kuruvasan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,933Kullanıcılar
Üst Alt