teknolojiuzmani
FD Üye

Kuş Başı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg kuzu et
- 2 kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet domates
- 1 demet maydanoz
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tuz
- Karabiber
- Acı toz biber
- Sumak
Kuş Başı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce soğanlarımızı kızgın yağda kızartıyoruz.
- Daha sonra karabiber toz kırmızı biber ve son olarak salçamızı ekleyip hafif soteliyoruz, ayrı bir kapta diğer büyün malzemeleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Kızaran soğanlarımızı da malzemelerimize ekleyip iyice karıştırıyoruz biberleri kapaklarını açıp iç harcımızı tek tek koyup kapaklarını kapatıp tencerenin altına tek sıra halinde döşüyoruz.
- Sıcak su ile yarım kaşık salça karıştırıp biberlerin üzerine boşaltıp kaynatıyoruz piştikten sonra 10 dk dinlendiriyoruz. Afiyet olsun ????