Kuş Gözü Kadayıf Tanımı İçin Materyaller
- 500 gr kadayıf
- 1 çay bardağı kadar antep fıstığı
- 8,5 yemek kaşığı tereyağ (125 gr)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Kuş Gözü Kadayıf Tanımı Yapılışı
Merhabalar arkadaşlar güzel mi güzel bir kadayıf tanımıyla karşınızdayım.
- Öncelikle şerbetini yapalım 3 su bardağı şeker ile 2. 5 su bardağı suyu uygun bir tencereye alarak orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz kaynamaya başlayınca 1 dilim limonu içine atarak 15 dakika kadar daha kısık ateşte kaynatıyoruz daha sonra altını kapatıyoruz.
- Tereyağı ve sıvı yağı uygun bir tencereye alarak eritiyoruz. Yağımız eridikten sonra büyük yuvarlak borcama kadayıfımızdan uzunlamasına kesimler kopararak rulo formunda sararak borcama yerleştiriyoruz. Kadayıf bitene kadar bu süreci gerçekleştiriyoruz.
- Soyulmuş antep fıstıklarımızı ruloların ortasına yerleştiriyoruz ve eritmiş olduğumuz yapımızı her yerine gelecek biçimde eşit formda döküyoruz.
- Kadayıfımızı 170 derecelik fırında alt üst pozisyona getirerek altı ve üstü güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Benim fırınımda yaklaşık 1 saat müddette pişti.
- Şerbeti dilerseniz kadayıf fırındayken de yapabilirsiniz benim işlerim olduğu için ben birinci basamakta yaptım.
- Fırından çıkan kadayıfımızın birinci sıcaklığı çıktığında sıcak olan şerbetimizi döküyoruz.
- En az 1 saat beklettikten sonra servise hazırdır.