Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kuş Gözü Kadayıf

Kuş Gözü Kadayıf
0
90

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
kus-gozu-kadayif-4.jpg

Kuş Gözü Kadayıf Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gr kadayıf
  • 1 çay bardağı kadar antep fıstığı
  • 8,5 yemek kaşığı tereyağ (125 gr)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
  • 3 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Kuş Gözü Kadayıf Tanımı Yapılışı


Merhabalar arkadaşlar güzel mi güzel bir kadayıf tanımıyla karşınızdayım.
  1. Öncelikle şerbetini yapalım 3 su bardağı şeker ile 2. 5 su bardağı suyu uygun bir tencereye alarak orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz kaynamaya başlayınca 1 dilim limonu içine atarak 15 dakika kadar daha kısık ateşte kaynatıyoruz daha sonra altını kapatıyoruz.
  2. Tereyağı ve sıvı yağı uygun bir tencereye alarak eritiyoruz. Yağımız eridikten sonra büyük yuvarlak borcama kadayıfımızdan uzunlamasına kesimler kopararak rulo formunda sararak borcama yerleştiriyoruz. Kadayıf bitene kadar bu süreci gerçekleştiriyoruz.
  3. Soyulmuş antep fıstıklarımızı ruloların ortasına yerleştiriyoruz ve eritmiş olduğumuz yapımızı her yerine gelecek biçimde eşit formda döküyoruz.
  4. Kadayıfımızı 170 derecelik fırında alt üst pozisyona getirerek altı ve üstü güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Benim fırınımda yaklaşık 1 saat müddette pişti.
  5. Şerbeti dilerseniz kadayıf fırındayken de yapabilirsiniz benim işlerim olduğu için ben birinci basamakta yaptım.
  6. Fırından çıkan kadayıfımızın birinci sıcaklığı çıktığında sıcak olan şerbetimizi döküyoruz.
  7. En az 1 saat beklettikten sonra servise hazırdır.
Dikkat: Kadayıfın birinci sıcağı çıkmış olacak şerbette sıcak olacak bu formda yavaş yavaş şerbeti döküyoruz birden dökmeyin her yerine geldiğinden emin olun.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt