teknolojiuzmani
FD Üye
Kuş Üzümlü Fıstıklı Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 fincan dolmalık fıstık
- 1 fincan kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Kuş Üzümlü Fıstıklı Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Eğer vaktiniz varsa bir bize yarım saat evvelden ılık tuzlu suyun içinde bekletelim.Eğer vaktiniz yoksa pirinçin beyaz suyu akana kadar musluk altında düzgünce yıkıyoruz.
- Önce küp küp doğradığımız soğanlarımızı sıvı yağda kavuruyoruz .
- Ardından dolmalık fıstıklarımızı atıp hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Yıkayıp süzdüğünüz pirinçimizi ekleyip birkaç dakika kavuruyoruz.
- Kuş üzümünü ek edip karıştıralım.
- Ardından tereyağımızı ekleyelim ,pirinçimizin suyunu ekleyelim (markadan markaya değiştiği için su ölçüsü vermedim)
- Önce yüksek ateşte üzeri göz göz olana kadar kaynatıyoruz .
- Ardından ocağımızın altını en kısa alıp pirinçimizin üzerine tarçını, karabiberini ve tuzunu ekliyoruz.
- Suyunu büsbütün çektikten sonra üzerine kağıt havlu serip demlendiriyoruz .
- 15-20 dakika dinlendikten sonra pirinçimiz servise hazırdır deneyeceklere afiyet olsun ????
????.