Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Pirincin üstünü 1 parmak geçecek kadar sıcak
- Su
Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
- Pirinci ve kuş üzümünü yarım saat evvelce suya koyup ıslatıyoruz.
- Soğanı doğruyoruz ve tereyağında kavuruyoruz.
- Yeterlice yıkadığımız pirinci koyuyoruz ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Sonra karabiber, tarçın ve kuş üzümünü ek edip yeterlice karıştırıyoruz.
- Sıcak suyumuzu ekliyoruz ve orta ateşte pişiriyoruz.
- Suyunu çektikten sonra dinlendirmeye bırakıyoruz.
- Dinlenen pilavınızı servis edebilirsiniz.
Görüntü artık youtube kanalımda yayında link profilimde ????????.