elektronikci
FD Üye
Kuş Üzümlü (Portakallı Kek) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı esmer şeker
- 3 yemek kaşığı kaşığı toz beyaz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı taze portakal suyu
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı kuşüzümü
- 5 çay bardağı un dikkatli ekleyin
Kuş Üzümlü (Portakallı Kek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta esmer şeker ve beyaz toz şekeri bir kabın içerisine alıp köpürene kadar çırpalım.
- Un hariç tüm gereçleri ek edip tekrar karıştıralım.
- Unu dikkatli ekleyerek akışkan bir hamur yapıyoruz.
- Yağladığımız kalıp yada borcama döküp 180 derece fırında alt üst ayarda pişiriyoruz.
- Kekin kabarması ve daha hoş pişmesi için birinci 20 dakika hiç açmayalım.
- Kekin pişdiğini anlamak için kürdan yada bir bıçak yardımıyla denetim ediyoruz.
- Kekin pişdiğinden emin olunca fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun. Not:kekin tüm materyalinin oda ısısında olmasına dikkat edilmeli.