Kuş Üzümlü Tarçınlı (İrmik Helvası) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı tepeli tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Kuş Üzümlü Tarçınlı (İrmik Helvası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce helvanın şerbetini yapmakla başlayalım.
- Vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alıp ocakta orta ateşte kaynatalım ve ocaktan alalım.
- Helva için tencereye yada geniş bir tavaya yağları koyup orta ateşte eritelim.
- Üzerine irmiği ilave edip karıştırarak rengi altın rengini alıncaya kadar kavuralım.
- En son kuş üzümü ekleyip karıştıralım şerbetin içine helvaya dökmeden önce vanilya koyup karıştıralım.
- Kepçeyle yavaş yavaş helvaya dökerek bir yandan karıştıralım hiç durmadan.
- Hepsini şerbetin bu şekilde bitirelim helvanın çorba gibi olması sizi endişelendirmesin.
- Helva kendini toplayana kadar karıştırmaya devam edelim kendini toplayınca ocaktan alalım.
- Kapağını kapatıp 10 dakika bekletelim ve sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun.
Kuş Üzümlü Tarçınlı (İrmik Helvası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı