Kuşbaşı Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı dana eti
- 400 gr haşlanmış nohut
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Ayçiçek yağı
- Haşladığımız etin suyu
- İlave su eklemek isteyenler nohut suyunu da koyabilir
Kuşbaşı Etli Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle düdüklümüze kuşbaşı etlerimizi koyup üzerini 3 parmak kadar geçecek suyu ilave edip pişiriyoruz.
- Etlerimiz piştikten sonra etleri ayrı bir kaba suyunu ayrı bir kaba alıyoruz.
- Derin tenceremize sıvı yağımızı koyup yemeklik küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz ve pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Ardından salçaları ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
- Daha sonra önceden pişirdiğimiz etleri ve nohutu ekleyip bir iki kez karıştırıyoruz.
- En son üzerine haşlarken ayırdığımız et suyunu ekliyoruz üzeri 3-4 parmak geçecek kadar sıcak et suyunuzu koyup baharatlarımızı da ekliyoruz.
- En kısık ateşte yaklaşık 30-35 dk pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.