
Kuşbaşı Etli Pilav Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram dana kuşbaşı
- 2 isim kuru soğan
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım bardak kadar zeytinyağı
- 1 kaşık tereyağı
- Tuz, karabiber ve maydanoz
Kuşbaşı Etli Pilav Tanımı Yapılışı
- Kuşbaşı etimizi 1 adet küp doğranmış soğan ile birlikte düdüklüde çok az suda haşlıyoruz.
- 2 bardak pirincimize tuz ek edip sıcak su ile yarım saat ıslatıyoruz.
- Pilav tenceremize ince yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağını ve tereyağını ek edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Haşlanmış etlerimizi ve tuzunu ek edip kavrulan soğanlarla birlikte karıştırıyoruz ve tencerenin tabanına düz bir formda etlerimizi yerleştiriyoruz.
- Pirinçimizi süzüp güzelce yıkıyoruz ve etlerimizin üzerine düz bir formda bastırarak döküyoruz.
- Üzerine 3, 5 bardak sıcak suyunu döküp pişmeye bırakıyoruz.
- Pirinçler suyunu çekince yarım saat demlendirip düz bir tabağa pilavımızı aykırı bir halde çevirip kalıp üzere çıkmasını sağlıyoruz ve maydanozla süsleyip servis ediyoruz????.