Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuşbaşı Etli Pilav

Kuşbaşı Etli Pilav
0
50

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kusbasi-etli-pilav-1.jpg

Kuşbaşı Etli Pilav Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 2 isim kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım bardak kadar zeytinyağı
  • 1 kaşık tereyağı
  • Tuz, karabiber ve maydanoz

Kuşbaşı Etli Pilav Tanımı Yapılışı

  1. Kuşbaşı etimizi 1 adet küp doğranmış soğan ile birlikte düdüklüde çok az suda haşlıyoruz.
  2. 2 bardak pirincimize tuz ek edip sıcak su ile yarım saat ıslatıyoruz.
  3. Pilav tenceremize ince yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağını ve tereyağını ek edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  4. Haşlanmış etlerimizi ve tuzunu  ek edip kavrulan soğanlarla birlikte karıştırıyoruz ve tencerenin tabanına düz bir formda etlerimizi yerleştiriyoruz.
  5. Pirinçimizi süzüp güzelce yıkıyoruz ve etlerimizin üzerine düz bir formda bastırarak döküyoruz.
  6. Üzerine 3, 5 bardak sıcak suyunu döküp pişmeye bırakıyoruz.
  7. Pirinçler suyunu çekince yarım saat demlendirip düz bir tabağa pilavımızı aykırı bir halde çevirip kalıp üzere çıkmasını sağlıyoruz ve maydanozla süsleyip servis ediyoruz????.
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt