Kuşbaşılı Karnıyarık (Kebap Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane orta boy patlıcan
- Kızartmak için; sıvı yağ
- 200 gram dana kuşbaşı
- 1 tane soğan
- 2 tane sivri biber
- 1 tane domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı et suyu
Kuşbaşılı Karnıyarık (Kebap Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuşbaşı etini düdüklü tencerede haşlayalım. Suyunu ayıralım.
- Soğanı biberi ve domatesi küçük doğrayalım.
- Tavaya zeytinyağını koyalım.
- Soğanları ve biberleri kavuralım.
- Üzerine domatesi ve salçayı ilave edelim.
- Birkaç dk sonra eti koyalım.
- Baharatlarını ve tuzunu ayarlayalım.
- Yarım çay bardağı et suyunu ilave edelim.
- Suyunu çekene kadar pişirelim.
- Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletelim.
- Üzerine boydan bir çizik atalım.
- Patlıcanları kızartalım ve havlu kağıt üzerine alalım yağı süzülsün sonra patlıcanları tepsiye koyalım.
- Patlıcanların içini açıp harç ile dolduralım.
- Sosu için et suyu ve salçayı karıştıralım.
- Birazını üzerine kalanı tepsinin tabanına koyalım.
- 200 derece önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- İsteğe bağlı üzerine maydanoz ekleyebilirsiniz. Deneyenlere afiyet şifa olsun ????.