Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kuşbaşılı Karnıyarık (Kebap Lezzetinde)

Kuşbaşılı Karnıyarık (Kebap Lezzetinde)
0
20

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
kusbasili-karniyarik-kebap-lezzetinde.jpg

Kuşbaşılı Karnıyarık (Kebap Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane orta boy patlıcan
  • Kızartmak için; sıvı yağ
İç harcı için;
  • 200 gram dana kuşbaşı
  • 1 tane soğan
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tane domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı et suyu

Kuşbaşılı Karnıyarık (Kebap Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kuşbaşı etini düdüklü tencerede haşlayalım. Suyunu ayıralım.
  2. Soğanı biberi ve domatesi küçük doğrayalım.
  3. Tavaya zeytinyağını koyalım.
  4. Soğanları ve biberleri kavuralım.
  5. Üzerine domatesi ve salçayı ilave edelim.
  6. Birkaç dk sonra eti koyalım.
  7. Baharatlarını ve tuzunu ayarlayalım.
  8. Yarım çay bardağı et suyunu ilave edelim.
  9. Suyunu çekene kadar pişirelim.
  10. Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletelim.
  11. Üzerine boydan bir çizik atalım.
  12. Patlıcanları kızartalım ve havlu kağıt üzerine alalım yağı süzülsün sonra patlıcanları tepsiye koyalım.
  13. Patlıcanların içini açıp harç ile dolduralım.
  14. Sosu için et suyu ve salçayı karıştıralım.
  15. Birazını üzerine kalanı tepsinin tabanına koyalım.
  16. 200 derece önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  17. İsteğe bağlı üzerine maydanoz ekleyebilirsiniz. Deneyenlere afiyet şifa olsun ????.
Kuşbaşılı Karnıyarık (Kebap Lezzetinde) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt