iltasyazilim
FD Üye
Kuşburnu Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler
*yarım kilo kuşburnu
*yeteri kadar su
*istenilen miktarda şeker
Kuşburnu Hoşafı Tarifi Yapılışı Kuşburnunu tencereye alıp üstünü geçecek kadar su koyun, orta ateşte iyice haşlayın Sonra da geniş bir süzgecin içine temiz bir bez koyun kuşburnunu iyice patates ezici ile ezin ara sıra su dökerek ezme işini kolaylaştırın En son bezi kapatıp üstüne ağırlık koyup yaklaşık bir saat bekletin Böylece iyice süzülür, temiz bir tencereye alın eğer çok koyu olmuşsa su ekleyebilirsiniz İstediğiniz kadar şeker ekleyip soğuk servis yapın Afiyet olsun…
*yarım kilo kuşburnu
*yeteri kadar su
*istenilen miktarda şeker
Kuşburnu Hoşafı Tarifi Yapılışı Kuşburnunu tencereye alıp üstünü geçecek kadar su koyun, orta ateşte iyice haşlayın Sonra da geniş bir süzgecin içine temiz bir bez koyun kuşburnunu iyice patates ezici ile ezin ara sıra su dökerek ezme işini kolaylaştırın En son bezi kapatıp üstüne ağırlık koyup yaklaşık bir saat bekletin Böylece iyice süzülür, temiz bir tencereye alın eğer çok koyu olmuşsa su ekleyebilirsiniz İstediğiniz kadar şeker ekleyip soğuk servis yapın Afiyet olsun…