Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuşburnu Hoşafı

Kuşburnu Hoşafı
0
104

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kuşburnu Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler

*yarım kilo kuşburnu
*yeteri kadar su
*istenilen miktarda şeker

Kuşburnu Hoşafı Tarifi Yapılışı Kuşburnunu tencereye alıp üstünü geçecek kadar su koyun, orta ateşte iyice haşlayın Sonra da geniş bir süzgecin içine temiz bir bez koyun kuşburnunu iyice patates ezici ile ezin ara sıra su dökerek ezme işini kolaylaştırın En son bezi kapatıp üstüne ağırlık koyup yaklaşık bir saat bekletin Böylece iyice süzülür, temiz bir tencereye alın eğer çok koyu olmuşsa su ekleyebilirsiniz İstediğiniz kadar şeker ekleyip soğuk servis yapın Afiyet olsun…

Similar threads

Osmanlı Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler *3 bardak kızılcık *3 bardak kuşburnu *Yarım kg toz şeker *3 dal tarçın Osmanlı Hoşafı Tarifi Yapılışı Kızılcık ve kuşburnunu yıkayıp tencereye alalım üzerine geçecek kadar su ekleyip kaynamaya alalım, suyu eklediğimizde şekeri ve tarçını da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Hastalık İçin Birebir Kış İçeceği ( Kuşburnu Hoşafı) Tarifi İçin Malzemeler *1 kilo kuşburnu *Yeteri kadar su *İstenilen miktarda şeker( ben 1 bardak kullandım siz damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz ) Hastalık İçin Birebir Kış İçeceği ( Kuşburnu Hoşafı) Tarifi Yapılışı Herkese merhaba
Cevaplar
0
Görüntüleme
242
Buğdaylı Kuşburnu Hoşafı Tanımı İçin Gereçler 250 gram kuru kuşburnu4 yemek kaşığı şeker1 lt suBir küçük kase buğday Buğdaylı Kuşburnu Hoşafı Tanımı Yapılışı Kuşburnu ve buğdayları güzelce yıkayıp haşlıyoruz. ( ben buğdayı düdüklüde 5-10 dk haşladım. ) Kuşburnunu yumuşayıncaya kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Kuru Meyve Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler *Yarım kilogram istenilen kuru meyve ( ben kayısı ,erik ve kuşburnu kurusu kullandım) *1 su bardağı toz şeker ( şeker miktarı damak zevkine göre ayarlanabilir) *Su Kuru Meyve Hoşafı Tarifi Yapılışı Kuru meyvelerimizi üzerini üç parmak geçecek kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Kuşburnu Suyu Tarifi İçin Malzemeler *5 su bardağı kuşburnu *2 litre su *1 su bardağı şeker Kuşburnu Suyu Tarifi Yapılışı Kuşburnuları yıkayıp tencereye alalım Üzerine suyu ilave edip iyice yumuşayana kadar ocakta kaynatalım Sonra blenderla Kuşburnular ezilene kadar çekelim Temiz bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,496Konular
982,348Mesajlar
30,213Kullanıcılar
vitaliySon üye
Üst Alt