Küt Yahut Kürt Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 9 su bardağı un
- 3 su bardağı su ılık
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Hamur içine 1 paket eritilmiş margarin
Küt Yahut Kürt Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle materyalleri karıştırıp hamurumuzu yoğurun daha sonra kenara alıp 1 saat bekletin. Dinlenen hamuru 8 kesime bölelim. Böldüğümüz bezleri 20 dakika bekletelim.
- Aldığımız modülleri ortalarını bıçak yardımı ile kesip erittiğimiz margarinden sürelim. Daha sonra yeniden 30 dakika dinlendirin. 2 bezeyi alıp birleştirelim yağladığımız soframızda elimizle yavaş yavaş açalım.
- Masa boyutuna açtığımız hamuru kenarlarını ve üstü altı olmak üzere ince ince bir ortaya getirin koymak istediğiniz tepsinin biçimini vererek tepsi ize alalım 4 parçayı da tıpkı biçimde bitene kadar tekrar edelim.
- 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin daha sonra dilerseniz pudra şekeri serperek dilimleyebilirsiniz afiyet olsun ????