
Kütük Pasta Tanımı İçin Gereçler
Pandispanya için:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket sıvı krema
- Bitter çikolata 80 g
- 3 yemek kaşığı bitter çikolata
Kütük Pasta Tanımı Yapılışı
- İlk olarak çikolatalı krema için sıvı kremayı ısıtalım ve içerisine çikolatayı ekleyip iki saat soğumaya bırakalım.
- Pastacı kreması için: süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını tencerede karıştırıp aygaza alalım.
- Pişen kremaya vanilya ve tereyağ ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
- Pandispanya için: yumurta ve şekeri uygunca çırpalım.
- İçerisine un, vanilya, kakao ve kabartma tozu ekleyip düşük süratte çırpalım.
- Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye harcı döküp 200 derecede ısınmış fırında 180 derecede 10-12 dakika pişirelim.
- Fırından çıkan keki sarıp soğumaya bırakalım.
- Sonrasında pastacı kremasını içerisine yayalım.
- Biraz damla çikolata ek edebilirsiniz.
- Akabinde dikkatli bir şekilde saralım.
- Bu aşamada hazırladığımız keki yağlı kağıda sarıp dolapta dinlenmeye bırakalım.
- Dolapta dinlendirdiğimiz keki kütük şeklinde kesip üzerini çırptığımız çikolatalı krema ile kaplayalım.
- Üzerine kürdanla çizgiler yapalım.
- Eğer bir gece dolapta dinlendirirseniz çok daha lezzetli olacaktır.